esk republika se ujala pedsednectv v rad eu, vlda v litomyli jednala and pedsedkyn the kolegiem evropsk commis

esk republika se ujala pedsednectv v rad eu, vlda v litomyli jednala and pedsedkyn the kolegiem evropsk commis

Esk Republika se stala na est msc pedsednickou zem v rad Evropsk unie. Prvn den Pedsednectv, V Ptek 1. Ervenence 2022, Pivtali Lenov vldy na sttnm zmku litomyl cholegium evropsk comise v eleg and jej pedsedkyn ursulou von der leyenovou. Pracovn Jednn Zakonyil Slavnostn ​​Concert Pro Ev evropu v rmci Festivalu Smetanova Litomyl.

Premir Petr Fiala I JEDNOTLIV MINISTI BHEM JEDNN NA LITOMYLSKM ZMKU Podrobn Probrali S Pedsedkyn Evropsk Komise ursulou von der Leyenovou the imprint kolegia evropsk komis priority oaths pedsednectv v rad eu. “Pro Spn Pedsednectv JE Dobr Spoluprce S Evropskou Komis Klov. JE to Prv Komise, kter pedk nvrhy legislativy, e spolen projecty, dohl na kadodenn fungovn cel eVROPSK UNIE JEJICH INSTITUC, “ Uvedl Pedseda Esk vldy Petr Fiala.

Lenov Esk Vldy Project and Pedsedkyn The Crime Colegia Evropsk Come on Act No Acts, Kter TRP Zem Evropsk Unie a Jejich Obyvatele. “Jsou to Vzvy a problem, kter spolen sdlme. Esk Republika Je Pipravena V RMCI SV Pedsednick Role Podlet SE Na Jejich Een. Chceme Na Dobrou Prci Francouzskho Pedsednectv V rad Aj Jsem Ml Monost Na Summitu Nato V Madridu I Osobn Podkovat Francouzskm Prere) Macronovi Za Jeho Prci, EKL Premir Fiala. Za Velk Spch Francouzskho Pedsednectv Premir Fiala Oznail Udren Jednoty Lenskch Zem Ve Vach Klovch Otzkch, Jako Jsou podpora ukrajiny a Sankce Proti Rusku.

Premir Petr Fiala V RMCI Program V Litomyll Tak Jednal Separtn and Pedsedkyn Evropsk Komis, Zatmco Lenov vldy Vedli Podobn Jednn and Eurocomisai podle prioritnch okruh. Mezi hlavn tmata patily krom pomoci ukraine tak actuln situace s cenami energy dostupnosti energy surovin, zvyovn energy nezvislosti eu na ruskch zdrojch I poslen bezpenosti Unie.

“Ceny energy dus nae ekonomiky, zpsobuj problemmy domcnostem naich oban, vyvine thick velid ve spolenosti a my to vidme jako jeden z velkch kol, kter ped nmi pro pt msce stoj. Energy, Energetick Politics, To Jsou Pesn Ty Oblasti, Ve Kterch M Evropsk Unie Postupovat Spolen a Coordin, Protoe Jedin Tak Mme anci Tu Krizi Rychle a Spn Vyeit, “ Prohlsil Premir Fiala. Za kl k een problem pedseda esk vldy oznail ukonen rusk agion na ukraine the obnovu vlkou znien zem.

“Le ped nmi nilehk kol a velk vzvy, ale jsme si vdomi, e je musme zvldnout,” EKL Premir Fiala. “Kdy Budeme spolupracovat the Budeme si Dobe vdomi Toho, Jakm Zpsobem Musme Tyto Vzvy a Ohroen Zvldat, Tak Jem Pesvden, e Budeme Mt Dobr vsledky a doshneme Toho, e obany Jednotlivch Evropskch Sp Zemn. My jejm vsledkem bude, e evropa bude silnj, odolnj the bezen, “ Dodal Pedseda Esk vldy.

Pracovn Jednn Len Vldy a Pedaltel Evropsk Commissk Za Asti Dalch Estnch Host Veern Slavnost Concert Esk Philharmonie, Kter v rmci nrodnho Festivalu Smetanova Litomyl Uivede Concert Pro Evropu. Na poest zahjen oegho pedsednectv v rad Evropy na zmeckm ndvo zazn symfonick bse z eszch luh a hj z cykklu m vlast Bedicha Smetany, Symfonick BSE Praga op. 26 Josefa Suka a concert Pro Violoncello a Orchestr H Moll Op. 104 Antonna Dvoka. Eskou Philharmonii Diriguje Jakub Hra.


Posted

in

by

Tags: