Професія IT-рекрутер: як освоїти та скільки можна заробляти

Після співбесіди формується фідбек рекрутера та технічних спеціалістів. На їх основі формується загальний фідбек, відповідно до якого ми визначаємо, чи готові запропонувати спеціалісту співпрацю з нами. Дарина Мараховська, Middle IT Recruiter у Pingle Game Studio, розповіла про особливості рекрутингу в IT та Gamedev. Про те, чим займається рекрутер, що важливо знати такому спеціалісту та де можна навчитися рекрутингу. Відділ кадрів, або HR (з англійської Human Resources – “людські ресурси”), відіграє вирішальну роль в IT-індустрії. HR-спеціаліст – це людина, яка керує не самими it recruiter людьми, а їх ресурсами.

Де можна стартувати кар’єру IT-рекрутера

Навички та компетенції IT Recruiter

У класичному форматі проводиться виключно офлайн, але вже можна зустріти і онлайн-варіації. Важливо створити декілька запитань для виявлення кожної з компетенцій, які актуальні для посади. Аналізуючи відповіді можна зрозуміти, чи станеться метч з кандидатом. Ключова складність — правильно спрямувати фахівця, особливо якщо він відповідає занадто загально. Потрібно перепитувати його про практичний досвід чи реальні ситуації, зокрема за допомогою моделей STAR чи PARLA». IT рекрутинг – це процес знаходження, залучення та відбору видатних професіоналів у галузі інформаційних технологій.

«Ми повинні бути at the heart of events». Хто такий IT Recruiter: огляд професії зсередини

Це навички переговорів, презентації, вміння знаходити компроміси.Навички комунікації стануть в нагоді при спілкуванні з колегами, обміні досвідом та знань. Якщо ви хочете розвиватися, то без цього нікуди. Варіантів питань безліч ― обговорюйте це з вашими командами і дізнайтесь, які запитання для них будуть найціннішими.

Інструменти та сервіси для роботи рекрутера

Попит на таких спеціалістів зростає щороку, і ця тенденція триває. Компанії зіштовхуються з викликом не лише залучення, але й утримання талановитих професіоналів. Особливу увагу звертають на спеціалістів рівня Strong Middle та Senior. Такий фахівець не зобов’язаний мати практичний технічний досвід, але має добре орієнтуватися в головних поняттях, параметрах і критеріях позиції.

Пошук, оцінка та хантинг найкращих IT-талантів

Уміння опанувати себе й залишатися професіоналом у будь-якій ситуації — ще один must have skill для технічного рекрутера. Як і всі люди, айтішники бувають різними — і в мить, коли ви пишете з приводу потенційної співпраці, людина може просто бути не в доброму гуморі. Щоб не поповнити кейси профільних розмов історіями про непрофесіоналізм рекрутерів вашої компанії, варто зважувати свої слова й бути максимально коректною людиною в будь-якій ситуації. Розвинені “м’які” навички однозначно допомагають в кар’єрних сходах, тому що з кожною новою сходинкою стає все більше обов’язків. Якщо ви хочете дорости до сеньйора, то варто задуматися про розвиток soft skills.

Оцінка компетенцій і співбесіди

Заради справедливості треба визнати, що це переважно люди рівня Senior, які обирають шлях свого подальшого розвитку. Це комплексна перевірка персоналу при прийомі на роботу, яка зазвичай проводиться у групах. Його менеджать або кваліфіковані в цьому методі штатні співробітники, або зовнішні консультанти.

  • Також жоден інтерв’юер не знав, до якої вибірки належить його респондент.
  • Відвідуйте навчальні програми, курси, семінари, аби вдосконалювати свої hard skills.
  • Не рекомендую їх використовувати, бо слова це просто слова.
  • • Blockchain (Блокчейн) – технологія, що з’явилася у 2009 році для підтримки криптовалюти.
  • Крім того, рекрутери повинні бути здатні налагоджувати контакт зі зв’язками з роботодавцями, щоб знайти відповідного кандидата для позиції.
  • На курсах IT recruiter ми вивчаємо методи пошуку, відбору та найму IT-фахівців, а також основи рекрутингу в IT-індустрії.
  • + коли назбируються історичні дані, то можна використовувати дата саєнс для чіткого визначення по необхідних навчаннях, аналіз, де які скіли просідають.

Всі матеріали на даному сайті взяті з відкритих джерел та надаються виключно для ознайомлення. Адміністрація сайту відповідальності за зміст матеріалу не несе. Такі навички допоможуть вам стати успішним рекрутером. Якщо ви пропустили заняття, ви матимете можливість пізніше самостійно переглянути його запис, який буде доступний разом з додатковим навчальним матеріалом. Під час курсу ми розглядаємо різні проєкти та кейси, пов’язані з пошуком і добором кандидатів, створенням вакансій і управлінням процесом найму. У цьому модулі у студентів буде практична частина з використання різних ресурсів для пошуку спеціалістів.

Перекладач має володіти мовою та перекладацькими техніками – і саме це відзначає його користь як фахівця. Тобто незалежно від компанії, вимоги до фахівця певної галузі залишаються незмінними – це жорсткі навички, що гарантують успішно професійну діяльність. Досвід виявився гідним уваги, і поступово практика оцінювання скілів розповсюдилася на інші галузі. Однак саме вона стала надійним помічником рекрутерів в оцінюванні потенціалу кандидата. А зміна роботи — це завжди стрес для кандидата, навіть якщо в нього за плечима 7 компаній і 15 років досвіду. Адже це новий бізнес, новий проєкт, нове оточення, задачі і рутина, до якої треба звикати і адаптуватись.

Пізніше tech рекрутер може рости в менеджмент і стати Recruitment Team Lead. Такі фахівці відповідальні за командні результати, вони працюють з аналітикою, координують команду рекрутерів та сорсерів у роботі над пулом вакансій. Іноді вони поєднують ці обов’язки з рекрутингом, продовжуючи спілкуватися із кандидатами. Таким фахівцям доступне подальше зростання на менеджерських посадах, у тому числі в C-level позиції. У вас є можливість ставити свої питання ментору та запланувати консультацію для отримання докладного пояснення. Якщо ви зіткнетесь з незрозумілими аспектами організації, ви можете звернутися до координатора курсу, який допоможе вам вирішити будь-які проблеми.

Навички та компетенції IT Recruiter

Є аналогічні рішення на ринку, але їх використання дуже дороге. Десь рік тому я прикидувала, що це 60 євро на людину. Якщо компанія велика, то є сенс зробити своє.Точно є потреба в зручному місці, де то все сторити.

Навички та компетенції IT Recruiter

Зазвичай рекрутер оцінює особистісні характеристики, які знадобляться в цій компанії або відділі. Наприклад, якщо ти працюватимеш у продажах, то маєш бути клієнтоорієнтованим, а якщо йдеш на лідерську позицію – проактивним. Він може поставити питання на стресостійкість чи комунікабельність, попросити описати ситуацію, де ти проявив ті чи інші компетенції тощо. Курс IT-рекрутинг триває 3 місяці та складається з 5 модулів.

Заповніть, якщо ви не проти, щоб ми могли зв’язатись у випадку потреби. Практична частина модуля включає роботу в групах та проведення пробних співбесід. Також на цьому модулі будуть практичні заняття, на яких студенти одразу застосовуватимуть отримані знання. • Гнучкість та спроможність швидко пристосовуватися до змін, вивчати нові технології та процеси. Заповніть свої данні у формі зв’язку, наші експерти зв’яжуться з Вами у найкоротші терміни.

Але у битві з клієнтом майже завжди переможе клієнт. Ці навички тісно пов’язані з умінням бути, бути у моменті, помічати людини, з якою спілкуємося. IT-галузь — один з дуже динамічно розвиткових напрямів.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/